Blokhuis houtconstructie

Dit systeem wordt gekenmerkt door de horizontale opstapeling van rechthoekige houten balken. Deze massieve meerlaagse tegen elkaar gelijmde houtplaten hebben een dubbele tand en groefverbinding. Dit traditioneel systeem maakt een optimale opbouw mogelijk die lucht- en winddicht is. De achtereenvolgende investeringen in technologisch topmateriaal (digitaal gestuurde machines…) koppelen traditioneel denken aan duurzaamheid op het gebied van kwaliteit en afwerking.

Wanden van massief hout vervullen drie basisfuncties: de draagstructuur, de scheidingswanden en ook een eerste thermische isolatie.

Voordelen

  • Thermische isolatie: De intrinsieke isolatiewaarde wordt aangevuld met een traditionele of milieuvriendelijke isolatie, naar gelang van de wens van de bouwheer en zijn architect.
  • Warm uitzicht: De warmte en de rust die hout uitstraalt, kan zowel van binnen als van buiten te zien zijn (naargelang van de stedenbouwkundige voorschriften).
  • Gezonde woning: Eén van de vele troeven van hout is dat het vaak ‘vochtregelend’ wordt genoemd. Als er zich in de woning grote verschillen in de vochtigheidsgraad voordoen, dient het hout als buffer. Het hout slorpt inderdaad het overtollig vocht in de lucht op en geeft het weer af als de lucht te droog is. Van een houten woning wordt dus gezegd dat ze gezond is en zichzelf regelt.
  • Houtafwerking: De muren van huizen uit massief hout krijgen inderdaad een rechtstreekse houten afwerking, waar u uw persoonlijke toets kan aan geven: een rustiek patina of een modieuze tint… Zo bouwt u zelf uw heel eigen wereld van hout uit, in «New England» stijl, of op en top natuur, of resoluut hedendaags