Houtskeletbouw

Een huis met een houtskelet bestaat uit een assemblage van kepers op een vaste afstand van elkaar die onderling verbonden worden door horizontaal bevestigde kepers die kaders vormen. De kaders worden per verdieping samengevoegd en elk niveau wordt dus afzonderlijk opgehoogd. De isolatie bevindt zich tussen de kepers. Daarna worden de kaders naar binnen toe gesloten met een afwerking van fermacell, gyproc,… De buitenkant kan wisselen naargelang van de gewenste isolatie, de afwerking, … en de gewenste buitenbetimmering of gevelbekleding.

Voordelen

  • Zuinig: op basis van de voorschriften van de architecten en het voornemen van de bouwheren om actief deel te nemen, kan het houtskelet vrij goedkoop zijn.

  • Droogbouw: in tegenstelling tot metselwerk is het skelet dadelijk droog… en gezond! Het huis is dus sneller bewoonbaar.

  • Snelle uitvoering: alle houten stukken worden bij Hout & Bouw voorbereid en genummerd. De bouw van het huis gaat dus erg snel: dit verschijnsel is des te interessanter om een dubbele huur van lange duur te vermijden.