Isoleren met cellulose

CLIMACELL©
een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding!

Climacell® is een isolatiemateriaal gemaakt uit cellulosevezels, afkomstig uit zuiver en ongelezen krantenpapier en zijn algemene eigenschappen zijn vergelijkbaar met deze van de beste bouwmaterialen.

Al meer dan 80 jaar wordt cellulose gebruikt om gebouwen te isoleren.

Geen enkel ander isolatiemateriaal is zo veelzijdig en de toepassingsmogelijkheden zijn bijna onuitputtelijk. Eén van de sterkste troeven van climacell® cellulose isolatie is de bijdrage tot het creëren van een aangenaam binnenklimaat, niet alleen in de winter, maar vooral ook in de zomer.

Passieve huizen en lage energiewoningen zijn in eerste instantie ontworpen om de koude te trotseren: geen of slechts een beperkte bijkomende verwarming. Daarom wordt er bij het ontwerp gezorgd dat de zon maximaal kan binnentreden. De zon levert immers gigantische zonnewinsten. Maar wat met die zonnewinsten in de zomer? Ondanks meestal doeltreffende zonnewering, treedt de warmte van de zon nog binnen via vooral het dak en de muren. Het is net daar dat climacell® een uitstekende buffer is!

Bescherming tegen koude en warmte

Bij isolatiemateriaal denkt men in eerste instantie aan een materiaal dat helpt de warmte binnen te houden. De conventionele isolatiematerialen met een zelfde isolatiewaarde als climacell® zullen dat dan ook evengoed doen, maar climacell® doet meer!

Wat de bescherming tegen warmte in de zomer betreft, biedt climacell® enkele indrukwekkende voordelen.

climacell® zorgt het ganse jaar rond voor een behaaglijk binnenklimaat: de drukkende hitte in de zomer, vooral onder het dak, maakt plaats voor aangename temperaturen.

climacell® heeft een hoog soortelijk gewicht en uitstekende specifieke warmteopslagcapaciteit. Het resultaat is een vertraging van het warmtetransport van buiten naar het interieur. En dit merken we vooral op doorheen het dak. We spreken hier van een faseverschuiving t.o.v. het temperatuurverloop aan de buitenzijdevan het dakoppervlak. Deze verschuiving in tijd kan tot 16 uur bedragen, waardoor de hoge middagtemperatuur pas tijdens de koele nachturen sterk afgezwakt in het interieur binnendringt. Dit alles resulteert in een vlakker temperatuurverloop.

climacell® biedt dus alle voordelen van een goede woningisolatie, door zowel tijdens de winter als tijdens de zomer voor een aangenaam klimaat in de woning te zorgen

 

Bereken zelf uw EPB-EPC!

Op http://www.bouw-energie.be maakt men een EPB simulatie en berekent men zelf het E-peil, K-peil en de geschatte energiekost van een woning

Vul volgende gegevens in:

Opbouw muren : houtskelet 

Isolatie: voor CELLULOSE:
buitenmuur : vul y-waarde zelf in: 0.38 ; dikte 0.165 - 0.3 m
hellend dak : vul y-waarde zelf in: 0.38 ; dikte 0.165 - 0.4 m
Platdak : vul y-waarde zelf in: 0.38 ; dikte 0.24 - 0.4 m